Green bar
Bokning
Spot

Historik

Hotell Kvarntorget & Uppsala Vandrarhem är ett familjeägt företag som grundades 2004, då under namnet Uppsala Vandrarhem City. Det första vandrarhemmet öppnades på S:t Persgatan 16, mitt i centrum.

Hösten 2006 invigdes vårt vandrarhem på Kvarntorget 3, Uppsala Vandrarhem. Fastigheten är från 60-talet och var tidigare ett köpcentrum, men bl.a. Uppsalas första och enda drive-in-bank. Idag finns inte många spår av köpcentrat, då fastigheten har byggs om för att rymma vandrarhemmet och en rad andra affärsverksamheter så som en restaurang, kiosk, mataffär, frisörer och massör/skönhetssalong. Vid invigningen av vandrarhemmet hade vi 38 bäddar fördelade på 16 rum. 

I början av 2008 öppnade vi Hotell Kvarntorget, beläget i anslutning till vandrarhemmet på Kvarntorget 3. I samband med detta bytte vi namn till Hotell Kvarntorget & Uppsala Vandrarhem.

I januari 2009 öppnades Jumbo Stay på Arlanda flygplats. I Jumbo Stay kan du övernatta i en riktigt Jumbo jet, men på marken.

I juli 2009 såldes vandrarhemmet på St.Persgatan, samtidigt som vandrarhemmet på Kvarntorget 3 expanderade med nya rum. Idag har vandrarhemmet 33 rum och hotellet 22 rum. Totalt 117 bäddar.

Hotell Kvarntorget & Uppsala Vandrarhem är anslutna till STF (Svenska Turistföreningen) och hotellet är dessutom anslutet till hotellkedjan Your Hotel.

Uppsala vandrarhem Internationellt.jpg